'COD' Gugur Janin - Nilam Himawari | Designer | Author | Blogger | Beauty Influencer
SUBTOTAL :

STAY WITH US

jenayah
 'COD' Gugur Janin

'COD' Gugur Janin

Short Description:

Product Description

SUMBER : [METROTV] 


BERITA PENUH 
SUMBER : [METROTV] 


 “Kami tidak mahu tahu siapa kamu, kami hanya mahu tolong.”
Itulah diungkapkan seorang penjual pil gugur yang menyatakan perbuatannya menawarkan pil gugur adalah bertujuan untuk membantu wanita hamil akibat terlanjur dan langsung tidak mahu mencampuri urusan peribadi individu berkenaan.
Hasil perbualan antara penjual dengan wartawan mendedahkan bahawa tindakan mereka itu hanya untuk membantu wanita yang mungkin tersalah langkah ataupun terjerat dengan janji lelaki.
“Kita tak mahu tahu pun apa yang berlaku. Sama ada sah atau tidak (berkahwin atau berzina), kami jual ini hanya untuk bantu wanita.

“Rawatan ini (proses pengguguran) di klinik mahal ada yang menelan belanja sehingga RM3,000 bergantung kepada usia kandungan dan sebab itu ada wanita atau pasangan tidak mampu untuk kos setinggi itu.
“Beli pil ini murah saja harga RM300 hingga RM700, pasangan mampu untuk beli dan kesannya sama dengan rawatan di klinik,” katanya kepada wartawan.
Penjual itu berkata, jika ke klinik wanita hamil perlu melalui banyak prosedur dan ada pegawai kesihatan mahu melihat sijil perkahwinan berikutan itu ia merumitkan pasangan belum berkahwin.
Menurutnya, dia juga tidak berminat untuk mengetahui cerita pelanggan yang membeli pil itu dan tujuannya untuk membantu wanita yang memerlukan.
“Urus niaga boleh dilakukan secara tunai dan boleh juga dihantar melalui pos mengikut kepada kesesuaian pelanggan,” katanya.

0 Reviews: