Makanan best di Penang #Food #Penang #TRAVELFOOD - Nilam Himawari | Designer | Author | Blogger | Beauty Influencer
SUBTOTAL :

STAY WITH US

#penang #food #makanan #travel #sedap #viral #review
Makanan best di Penang #Food #Penang #TRAVELFOOD

Makanan best di Penang #Food #Penang #TRAVELFOOD

#penang #food #makanan #travel #sedap #viral #review
Short Description:

Product Description

Assalammualaikum wbt Hai guys

Kalau lah berhajat nak ke penang tempat hamba , you should be there. Hahhaa
Never ask me why im fat. Thats because im originality penang state.

If korang tengok apa yang bakal cik Nil upload sat lagi. Hangpa akan terus ajak keluarga hangpa.. Boyfriend hangpa kahwin dengan hangpa cepat sebab nak suruh dia pergi honeymoon. 
Alaa macam la cek tak tau. Hangpa ni perempuan suka makan Tak kira la kuquih keding ka apa ka
Hangpa suka makan...

Banyak lagi ni. Nak upload tempat best satgi hangpa terliuq plak. Pasti kami akan cerita habeh punya walaupun kami sendiri ada lah tempat yang kami belum pergi. Tapi kebanyakan dah la. Tapi diakui la kami sendiri tak habeh pusing lagi tempat kami. Tempat kami penang ni tak jauh macam Kuala lumpur.. Kami pun duk kuala lumpur tapi ramai la yang cakap walaupun kawan kami orang sabah nak ke penang lagi sebab sedap sangat.

Dia cakap patut la hang gemok.. Adoi aku nak bohh sedaihhh baqu dia tau.

Ok kalau hangpa suka hangpa komen. Kalau hangpa nak kami letak part 2 bab makanan kat penang ni hangpa komen. Kami tak mau cerita kalau hangpa tak bubuh. Kami nak hangpa puaih hati. tau dak



Hameediyah Restaurant


Address: Lebuh Campbell, George Town, 10200 George Town, Pulau Pinang
Hours: Thursday 10AM–10:30PM
Friday Closed
Saturday 10AM–10:30PM
Sunday 10AM–10:30PM
Monday 10AM–10:30PM
Tuesday 10AM–10:30PM
Wednesday 10AM–10:30PM
Suggest an edit Phone: 04-261 1095


Weh kami dah p tauu , pergh terangakaiitttt hangpa tau dak... perghhh kari dia








Ilyana Cafe


Address: 10, Gerai JKKK, Jalan Gertak Sanggul, Teluk Kumbar, 11910 Bayan Lepas, Pulau Pinang 

Hours: Thursday Closed
 Friday 3PM–1AM
Saturday 12PM–1AM
Sunday 12PM–1AM
Monday 12PM–1AM
Tuesday 12PM–1AM
Wednesday 12PM–1AM
 Suggest an edit
Phone: 04-649 2120


Weh kami pernah pi dah , semua ada weh. Dekat ja dengan rumah kami Teluk kumbar je pun
Kami panggil teluk kumbaq
Kami pi ritu time kami nak publish novel kami
kami lepak sana la




Laksa Janggus BALIK PULAU

Address: Jalan Kampung Perlis, Kampung Perlis, 11020 Balik Pulau, Pulau Pinang
Hours: Thursday 3:30–8PM
Friday 3:30–8PM Saturday 3:30–8PM
Sunday 3:30–8PM
Monday 3:30–8PM
Tuesday 3:30–8PM
Wednesday Closed
Suggest an edit
Phone: 04-866 8819

Tak payah nak menipu , minggu lepaih kami baru pi makan dengan mak kami senyap senyap merempit lepak berdua sementara tunggu adik kami balik sekolah.
Ada otak udang. Perghh sampai rumah rasa nak telan lagi. Bahaya betoi sedap nak mampuih




Restoran Nasi Ayam Misai

Address: 8C, Jalan Rumbia, Kampung Seberang Paya, 11900 Bayan Lepas, Pulau Pinang
Phone: 04-298 0866

Ada banyak kedai ni , teluk kumbaq dengan bukit jambul. Ala kami selalu p dah..
Berlagak nampak ahaha. Sedap tak tipu





SANY CHAR KUEY TEOW BAYAN LEPAS

4 Lorong Mahsuri 2 | Near Sunrise Shopping Centre, Bayan Lepas, Penang Island 11900, Malaysia




Nurul Ikan Bakar Special


Address: Tun Dr. Lim Chong Eu Highway, Gelugor, Penang
 Hours: Thursday 5PM–1AM
Friday 5PM–2AM
Saturday 5PM–2AM
Sunday 5PM–2AM
Monday 5PM–1AM
 Tuesday 5PM–1AM
Wednesday 5PM–1AM
Suggest an edit Phone: 013-455 5430


Kami nak balik esok kami p ni makan dengan family sedap weh..




Tu ja kami habaq part 1
Tu baru makanan part ni , nanti kami letak part 2 tu pun kalau ada request. Kalau tidak kami akan ke travel activity apa yang menarik kat penang selain makanan. Sebab makanan punya bab kat penang memang tak akan habis.

Penang kan digelar syurga makanan Book of record.

Ok , kalau ada yang nak kami review.
Kedai ka , product ka. Boleh contact Cik Nil.
Area selangor , penang, Kuala lumpur.
Nak jauh lagi kena token lah ye.


REVIEW CONTACT ME
INSTAGRAM @CIKMUDAHIMAWARY
EMAIL : nsyapina@gmail.com

Kami bukan sekadar review video pun buat. Boleh bincang.
Review in art style

GAMBAR
https://www.pinterest.com/cikmudahimawary/

0 Reviews: